Fisk

Hvad er en doktorfisk og en Garra Rufa

Garra Rufa har ingen tænder. Det vil sige, at den ikke bider hudcellerne af, men den suger de døde hudceller af den levende hud. Desuden frigiver Garra Rufa et enzymholdigt sekret (diathanol), hvilket optages i underhuden og dermed nedbringer den hurtige celledeling i huden.

Behandlingen med Garra Rufa fisk, under hygiejniske forhold med filtrering og UV-belysning af vandet, er ikke umiddelbart farlig eller på nogen måde forbundet med smerter. Tværtimod så føles det dejligt, kildende og kan også give en snurrende følelse og fornemmelse på huden hvor Doktorfisken den ”arbejder.

Hvad kan en doktorfisk gøre for dig.

Mange bruger i dag doktorfisken til at behandle fødder og underbenene, hvor man sidder på en stol eller på en bænk, og har fødderne og underbenene under vand i et kar eller et akvarium. Karret eller akvariet er fyldt op med små Garra Rufa eller doktorfisk, der svømmer rundt og spiser de små døde hudceller der sidder på dine ben og fødder. Det er især fodbehandlingen, der er blevet ekstra populær, fordi det er nemt og hurtigt.

Garra Rufa fisken anvendes til behandling af psoriasis, børneeksem, fodsvamp, akne og astmaeksem. Der er med andre ord, mange muligheder med denne lille effektive fisk. Men den er også for dig, som bare er til en hyggelig fodbehandling.

Krav til dig

Du må ikke have påført neglelak inden for de sidste 24 timer, eller creme inden for de sidste 4 timer. Du må ikke have brugt kortison creme inden for de sidste 48 timer.

Hvor kommer Garra Rufa fiskene fra.

Mine fisk kommer fra en skønhedssalon i kalumborg. Akvariet er i fin balance og de fornyer selv løbende bestanden. De har stået i min klinik siden januar 2015. Jeg har i den tid fiskene har været hos mig ikke haft sygdom blandt dem. Men jeg har også tilføjet potter med planter og trærødder til akvariet.

Garra Rufa fisken er en Tyrkisk fisk, der til dagligt hører hjemme i de varme kilder i Tyrkiet. På grund af lave næringshold i disse varmekilder, har Garra Rufa fisken formået at udvikle en evne til at finde alternative fødekilder. Hvilket har givet den smag for døde hudceller, når de lokale og turisterne bader i de varme kilder.
Pris: 100 kr. for en halv time

Kilder:

www.Tropeland.dk

www.SSI.dk